július 21, 2019

Az ékszerboltban a kolléganőmmel gázpalack eladókról beszélgettünk

Aki dolgozott már ékszerboltban, tudja, hogy ez a kereskedelemnek kicsit más fajtája, mint a ruha, cipő- vagy élelmiszerüzletek. Itt nem jellemző a nagy forgalom, bár esküvő szezon előtt értelemszerűen szükség van gyűrűre, olyankor előfordulhat egy kis torlódás, de inkább a kevés vásárló 200 százalékos kiszolgálása a jellemző.

Miután távozott egy kissé bizonytalan fiatalember egy gyönyörű eljegyzési gyűrűvel (zabálnivaló volt egyébként, képeket mutatott a lány ékszereiről, hogy legyen némi képünk a stílusáról és tudjunk segíteni választani; végül egy nagyon egyszerű, letisztult, vékony, igazán ízléses kis fehér arany darabot választott), leültünk Zitával egy kicsit dumálni.

Azt hinné az ember, hogy egy ékszerüzletben csupa csajos témáról folyik a társalgás, hát nem. Mi ma éppen a gázpalack eladókról beszéltünk, Zita ugyanis talált egy futárszolgálatot a neten, csak nem volt ideje alaposan átböngészni az oldalt, így most nekiestünk.

Az egész onnan indult, hogy Zita férjének barkácskuckója van otthon, és ahogy az lenni szokott, mindig akkor fogy ki a palack, amikor a lehető leginkább kéne. Háziasszonyoknak ismerős lehet, amikor éppen a húsleves alatt fogy el, vagy amikor a torta még csak félig sült meg… Hát a férfiakat ugyanúgy bosszantja ez a szituáció a műhelyben.

Utána rohangálni pedig senki sem szeret.

Ez a cég a szolgáltatást egyszerű telefonos rendszeren keresztül nyújtja, illetve emailen is lehetséges a rendelés. Nincsenek fix szállítási időpontok, a vevővel egyeztetnek a szállítás idejéről. Raktárukból Budapestre és a 20 km-es körzetébe szállítanak, jó áron.

A honlap hangneme nagyon közvetlen és kedves volt, azt ígérték, tudni fogjuk, kivel beszélünk majd telefonon és az arc is ismerős majd, aki szállít. Tök mindegy, hogy ékszerbolti vagy gázpalack eladókról van szó: mindig nagyon fontos a szimpátia, az udvariasság és a kedvesség.

A weboldal felsorolja az összes terméket, amivel foglalkoznak, és az a vártnál jóval szélesebb skálán mozog. PB gázpalackból forgalmaznak 11 és fél kilós, 23 kilós, valamint „mini” grillezéshez használatos 5 kilós kiszerelést is.

Ezt utóbbit gyorsan feljegyeztem magamnak én is, mert nyáron készülünk majd kempingezni a tesómékkal, és akkor biztos nagyon jól fog jönni egy ilyen!

Azonban ezen felül is még forgalmaznak többféle gázt, mint például héliumot (lufiiiiii), argont (ez egy speciális védőgáz), nitrogént (mindenki emlékszik a látványos találkozásra kémia óráról, ugye?), acetilént (hegesztéshez, világításhoz használják, Zita férjének erre is szüksége van), illetve oxigént és corgont. Mindegyik természetes több méretű kiszerelésben érhető el, lassan beugrott, hogy édesapám műhelye miatt nem ismeretlenek számomra teljesen ezek a nevek, illetve a főiskola mellett dolgoztam egy kávézó és kocsmában, onnan tudom, hogy a CO2 palack a sör szénsavasságához kell…

Zita is nagyon elégedett volt a honlapon talált infókkal, rögtön fel is hívta élete párját, hogy leegyeztesse vele, mit is rendeljen otthonra és milyen méretben, hány kilósat.

Ezután felhívta a céget is, egy nagyon kedves Ilona nevű hölggyel beszélt, elmondta, mire lenne szükségük, megbeszélték az ideális időpontot és a szállítási címet, ment minden, mint a karikacsapás.

Éppen mire Zita elintézett mindent, és letette a telefont, megérkeztek a következő potenciális vásárlók, egy helyes fiatal párocska, akik karikagyűrűt szerettek volna vásárolni.