június 8, 2022

Ugyan miért csak a fizikai külsőnkre lenne fontos mindig adni?

Sokat gondolkodtam már, miért szeretem valójában ennyire az ékszereket… Rajongok értük önmagukban is, de nyilván úgy választok egy-egy darabot, hogy ne csak önmagában tetsszen, hanem rajtam is jól álljon. Konkrétan hozzám is passzoljon… Az ember már csak ilyen, ideális esetben adni akar a látszatra, mert az ember természetéből ez is következik, mindenkor.

És nem csak testi valónkra igaz ez, megtapasztaltam például mennyivel jobban mennek a cégem ügyei is, mióta abban is adok a látszatra. Kicsik vagyunk, kevesen dolgozunk a gyerekkori barátommal közösen alapított cégünkben, de ettől még nem akartunk “garázsvállalkozásnak” kinézni.
Meg akartuk találni a módját, hogy komoly cégnek tűnjünk tehát, jól csengő bejelentett címmel, ami a székhelyünket illeti, ezért esett a választásunk a szekhelyszolgaltatas24.hu-ra.

Láthatjuk az oldalukon, ha rákeresünk erre a webcímre, hogy ők mondjuk többféle dologban is utaznak ilyen téren (nem csak a külsőségekben segítenek előrelépni, hanem praktikus dolgokban is leveszik a vállunkról a terheket): IPA-mentes székhelyszolgáltatást is nyújtanak, ha épp ez lenne a szempont. Vagy ott van a budapesti székhelyszolgáltatás tehát – nekünk ez fontosabb volt. És mindegyikhez kiváló kiegészítőszolgáltatások tartoznak.

Bármelyikre is kattintunk a nyitóoldal tetején (Újlengyel vagy Budapest), mindkettő gomb alatt elkalauzolnak minket az ezen, egyes szolgáltatások rejtelmeibe is. Utóbbin belül budai és pesti székhelycímek közül is választhatunk. A II. KERÜLET és a VI. KERÜLET is szóba jöhet. És teljeskörű menedzsmentet kapunk, amit nem is részleteznék tényleg, hogy mi mindent takar, mert a kimerítően informatív, mégis átlátható weboldalukon mindenre kitérnek. Katt a linkre és láss csodát: székhelyszolgáltatás.

Viszont a másiknak is utánanéztem (amire nem esett a mi választásunk azért), mert akad ismerős, aki olyan cégnél dolgozik, ami Újlengyelbe van bejelentve, és azt már így, külső forrásból is megerősíthetem, hogy azt a települést, mintha erre teremtették volna, mint amit hirdetnek róla. Tehát adóoptimalizálásra kitűnően alkalmas hely, márpedig ez is fontos szempont. Kinek a pap, kinek a papné, gazdasági nehézségek közepette – amilyenekkel sok cég számára teli ez a válságos gazdasági időszak – teljesen érthető, ha valakit csak ez motivál (mondjuk az IPA-mentesség).

Akár a budapesti, akár az újlengyeli cégcím-választás mellett döntünk viszont, hasonló az előnyök széles skálája, ha az imént taglaltakat egy kicsit félretesszük. Kikerül a nevünk a cégtáblára, átveszik a leveleket, a székhelyen megjelenő hatósági személyek (mondjuk egy ellenőrzés alkalmával) fogadása is biztosított a helyszínen, törvényszerűen és egyebek. Nem hiszem, hogy manapság már mindenkinek érdemes lenne fenntartania komolyabb önköltségen egy saját telephelyet, amit magának kell finanszírozni mindenestül. Ott van ehelyett a szekhelyszolgaltatas24.hu.