február 11, 2020

Az ékszerek miatt nem tudtam nyugodni

Hiszitek vagy sem, de az ékszerimádatom miatt kötöttünk lakásbiztosítást!

Az van, hogy mániákusan imádom az ékszereket. Nem vagyok semmilyen más dologból a luxus híve, de az ékszereket imádom. A férjem is minden születésnapra, karácsonyra, évfordulóra tudja, hogy csakis ezzel érdemes kedveskednie.

Mostanában azonban szomorú dolgok történtek a közvetlen környezetünkben. Az utcánkban az elmúlt hónapban két betörés is történt! Mindkét alkalommal olyan időszakot választottak a tolvajok, amikor nem voltak otthon a tulajok, ez napi 1-2 óra lehetett csak sötétedés után. Nyilván ilyenkor sportolni voltak, vagy a gyerekükért mentek a különórákra.

Megijesztett minket ez a hír, és rögtön hívtuk is a lakatost, hogy a már alapvetően is két záras ajtónkra szereljen még egy biztonsági zárat. Nemsokkal ezután viszont azt mesélték, hogy a két házból az egyiken szintén biztonsági zár volt, és sajnos az sem tudta megakadályozni a tolvajokat. Nagyon úgy néz ki, hogy egy bűnbandáról van szó, és ugyanazok törhettek be mindkét házba, hiába az óvintézkedések.

Mivel nekem az ékszereim elég nagy névértéket képviselnek, ezért elgondolkoztam, hogy széfbe rakatom őket. Sokat rágódtam ezen. Viszont nem tudom elképzelni azt, hogy ne tudjam megnézni őket egy bál előtt, hogy vajon melyiket vegyem fel, melyik illik az öltözékemhez ma este? Vagy egy vacsorán, melyik fog tetszeni a férjemnek? Néhány darab ki is van állítva vitrinbe, mert szeretem őket nézegetni. Ezekről az élvezetekről nem akarok lemondani.

Végül a férjem vetette fel, hogy mi lenne, ha kötnénk valami nagyon tuti lakásbiztosítást. Végtére is, az ékszereim drágák, de nem különösebben egyediek. A jegygyűrűmet és a karikagyűrűmet mindig magamon hordom, ezek a legértékesebbek számomra a hozzájuk fűződő emlékek és érzelmek miatt. Szóval ezt átgondolva igazat adtam Janinak, és belevágtunk, hogy megkeressük a legjobb lakásbiztosítást 2019-ben.

A legjobb lakásbiztosítás 2019 kulcsszóval próbálkoztunk, és szerencsére elég hamar rá is bukkantunk egy oldalra, ahol direkt felhívták a figyelmünket a betörésekkel kapcsolatos kártérítésekre. Érdekes, hogy a biztosító csak akkor tud fizetni, hogyha fel tudjuk sorolni az eltűnt vagy megrongált tárgyakat. Azért ez egy betörés során elég traumatikus tud lenni… Mindegy, azóta még inkább számon tartom, hogy mit hova rakok!

Szerencsére a két eset óta nem hallottunk újabb betörésről a környéken, de azért megkötöttünk egy szerződést a Pannonsafe-nél. Úgy vettük észre, hogy tényleg nagyon jó ajánlatot kaptunk ár és érték arányban, úgyhogy úgy döntöttünk, megnézzük a többi szolgáltatást is, és lehet, hogy minden mást átkötünk ide. Az egészségbiztosítás például már feltétlenül esedékes: mindketten vállalkozók vagyunk a férjemmel, és úgy látjuk, jobb lesz, hogyha kiiratkozunk az állami egészségügyi rendszerből. Egy mindig elérhető és megbízható ellátás megér minden pénzt, csak legyen valóban teljeskörű és korrekt.

Azt tudom tehát javasolni minden hozzám hasonló ékszerfüggőnek,