március 2, 2020

Melyik alkalomra milyen ékszer illik?

Ahogy szokták mondani az ékszer öltöztet, de nem mindegy az alkalom sem, hogy milyen ékszert is viseljünk. Szerintem inkább az alkalom és a helyszín határozza meg, hogy milyen ékszert is tudunk viselni. Mivel hogy ha túl kihívó ékszert választunk, ami talán nem illik az alkalomhoz és a helyszínhez, akkor kilóghatóvá válunk az eseményről. Vannak természetesen kötelezően viselhető ékszerek is, mint példának okáért egy esküvő. Kolléganőm egyáltalán nem szereti az ékszereket, de az esküvőn és utána való időben is viselnie kell a jegygyűrűjét. Nagy duzzogva de talán eleget fog tenni ennek a nemes feladatnak. De előbb egy másik nagy feladat előtt állnak a párjával az lesz talán egy teszt, hogy milyen is lesz a jövőben a házasságuk, hogy a fürdőszoba kialakításukat hogyan tudják lemenedzselni és kitalálni minek hol lesz a helye az adott helyiségben. Amelyik pár kiállja ezt a próbát, valószínűleg a házasságukban mindig kompromisszumra tudnak jutni.

De természetesen maguktól nem tudják / tudták kitalálni, hogy milyen is legyen a fürdőszobájuk, ötleteket fürdőszoba képek alapján tudtak nyerni. Szerencsére találtak egy remek oldalt, ahol számos bejegyzésen keresztül szemléltetik és beavatják a kezdő fürdőszoba kialakítókat, felújítókat az egyes munkafolyamatokba. Mindamellett, hogy bejegyzések írásos formában történtek az oldalon megtalálható fürdőszoba képek is segítik a szemléltetést, és hogy a fürdőszobát kialakítók könnyebben tudják meghozni a döntésüket, hogy milyen fürdőszobába szeretnének bemenni éveken át. Szerintem és a kolléganőm szerint is a lakás női szemmel egyik legfontosabb pontja a fürdőszoba, ide nem csak szépülni járunk, hanem kikapcsolódni, relaxálni, ezért nagyon fontos, hogy minden a megfelelő helyen legyen, kézre essenek a berendezési tárgyak és maga a zuhany, vagy éppen a kád is megfelelő távolságra legyen a mosdókagylótól. Ezért nem szabad a tervezgetést csak úgy könnyeden kezelni, meg kell fontolni a döntést, hiszen éveken keresztül ez lesz a fix helye.

Ezen döntések meghozatalában játszik nagy szerepet ez a remek oldal, amit a kolléganőmék találtak, és a tervezgetési időben nagyon gyakran látogatták is az oldalt, hiszen minden munkamozzanatra született ott bejegyzés, mely bejegyzések nagyon jó szolgálatot tettek minden esetben. A hasznos tippeket és trükköket, valamint az oldalon megtalálható szakszavakat is hasznosítani tudták a mindennapi életben. Az hogy a csempelerakási módoknál megtalálták a diagonál szót és a szó jelentését, valamint nagyszerűen szemléltetve is, hogy hogyan is néz ki ez a csempelerakási mód. Így már, amikor a munkafolyamatok ott tartottak, hogy a mestereknek fel kellett vázolniuk, hogy hogyan is szeretnék a csempét látni a fürdőjükben már tudták mondani, hogy diagonálban. Így szinte egyenrangúvá, tárgyaló féllé tudtak válni a szakemberek szemében is. Másfelől titkon nagyon büszkék voltak magukra, hiszen rengeteg hasznos információval lettek gazdagabbak ennek az említett remek oldal segítségével. Nem is tudják mitévők lettek volna, hogyha nem találnak rá. Annyira remek fürdőszoba képeket találtak az egyes bejegyzéshez kapcsolódóan, örültek annak is, hogy nem kellett időt és energiát arra fordítaniuk, hogy képeket keressenek fürdőszobákról hanem minden egy helyen megtalálható volt ezen a szuper oldalon.

Azóta azt hallgatom bent a munkahelyemen a kolléganőmtől, hogy mindenképpen a fürdőnk felújítása előtt meg kell nézzem azt a honlapot és a bejegyzéseit, enélkül neki se álljak semminek. Ő tiszta szívből ajánlja, és ha nagyon elakadnánk a munkafolyamatokban, akkor lehet az oldalon található elérhetőségre írni, és segítségünkre lesznek. Náluk ez nem állt fent, de azóta mindenkinek csak ajánlani tudja a bejegyzéseket, hisz tényleg nagyon hasznosak.