október 3, 2020

Óriási fájdalom nyilallt a fogamba az ékszerüzletben

Nagyon szeretem az ékszereket. Ha a barátnőimmel plázázni indulunk, tuti, hogy útba ejtjük a bizsu boltot is. A Bijou Brigitte kínálatában minden egyes alkalommal elveszek, különösen a színes ékszereik nyűgöznek le minden egyes alkalommal. Az én kedvenc színem a türkizkék, de hát azok a gyönyörű, tűzpiros karkötők, na meg a ciklámen nyakláncok! Legszívesebben mindegyik színből vennék valamit, sőt! Felvásárolnám a teljes üzletet. Bár a férjem szerint erre már nincs szükség, lassan ugyanis kinövöm az ékszertartómat, és nemsokára a kilincsekre kezdem majd el akasztani a láncaimat (legalábbis szerinte…).

Legutóbbi korzózásunk alkalmával is útba ejtettük a már említett üzletet. Nem tudtam megállni, hogy ne vegyek magamnak egy újabb pár fülbevalót, hozzáillő nyaklánccal és karkötővel… Éppen a sálakat nézegettem nagy lelkesen, amikor arra lettem figyelmes, hog egyszer csak egy óriás fájdalom nyilallt bele a fogamba hátul. Olyan rosszul lettem, hogy majd’ kiesett a sál és a hozzá választott kistáska a kezemből.Szegény barátnőim is eléggé megijedtek, gyorsan kifizettük még a sálat és a táskát, kimentünk az üzletből és leültünk egy padra.

“Jól vagy, minden rendben?” – kérdezték kétségbeesetten, de én egyre csak az államat szorongattam, azon a részen, ahol a fájdalmat éreztem. “Nem, nem vagyok jól, ezt nem mondhatnám” – feleltem, – “iszonyatosan fáj a fogam”. Miközben ezt kimondtam, éreztem, hogy mindjárt egy könny is kicsordul a szememből. Borzalmas volt. Rettenetesen éreztem magam, ezért jobbnak láttam hazamenni. Gyorsan elbúcsúztunk, és sietősen hazafelé vettem az utat.

Bár mire hazaértem, csillapodott valamelyest a fájdalom, de attól tartottam, itt valami komolyabb probléma lehet a háttérben. Ezért másnap ellátogattam a fogorvosomhoz, aki nem a legjobb híreket közölte velem. “Sajnos itt fog implantátum beültetésre lesz szükség” – tájékoztatott ellentmondást nem tűrő, komoly hangon. “Olyan nagy a baj?” – kérdeztem vissza. “Sajnos igen” – felelte. “Van ugyanis egy nagyon rossz foga, amit mindenképpen ki kell húznunk. Viszont eléggé feltűnő helyen van, ezért mindenképpen javasolnám a fog pótlását.”

Amikor kimondta az ítéletet, elszomorodtam, de maga az eljárás annyira nem volt már ismeretlen. Emlékszem, korábban már utánanéztem, és találtam egy nagyon jó oldalt, ami igazán praktikusan összefoglalja a fog implantátum beültetés mikéntjét. De azért persze csak megkérdeztem, mi vár rám konkrétan.

“Először is, szükséges lesz egy teljes tisztítást végezni a szájüregben. Illetve van még egy foga, amely egyelőre nem okoz nagy problémát és nincs is a pótlásra váró fog közvetlen közelében. Viszont ha azt akarjuk, hogy a beavatkozás maradéktalanul sikeres legyen, a fog implantátum beültetés előtt ezt a fogat is mindenképpen szükséges eltávolítanunk” – fogott hozzá a magyarázathoz.

Ajaj, gondoltam, magamban, ez nem lesz egyszerű és fájdalommentes, az biztos. De persze jobb minél hamarabb túlesni rajta, ha már egyszer tényleg nem tehetek mást. Az orvos még sok minden hasznos információt elmondott a fog implantátum beültetésről, de eléggé kétségbe lehettem esve. Nagyon nehezemre esett, hogy figyeljek rá, elkalandoztak a gondolataim, és már a lehetséges, fájdalmas beavatkozás legszörnyűbb képeit vizionáltam magam elé, amikor egyszer csak az orvos megérintette a kezemet.

“Látom, hogy aggódik” – mosolygott rám megnyugtatóan. “Higgye el, nem maga az egyetlen, akinek fog implantátum beültetést készítünk. Sok páciensem átesett már ezen, jó kezekben lesz. A teljes csapat nagyon felkészült, minden simán fog menni, meglátja.” Ettől valamelyest megnyugodtam. Remélem, a következő barátnős ékszer vizitre már az új, csodaszép és fájdalommentes fogammal mehetek majd el!