november 26, 2019

Eltűnt a családi ékszer és kishíján kirúgtak, de jobban végződött, mint gondoltam

El kell, hogy meséljem a legbosszantóbb dolgot, ami az elmúlt héten történt velem. Van nekem egy igen értékes fülbevalóm, amit még a dédnagyanyámtól örököltem, óriási kincs a családban, édesanyám akkor adta nekem, amikor betöltöttem a tizennyolcadik születésnapomat.

Egy lakberendezési áruházban dolgozom, mint eladó, és rengeteg időt töltünk a raktárban, ahol gyakran rendezgetnünk kell az árut, pakolgatnunk, meg mindent, ami a munkánkkal együtt jár.

Őszintén bevallom, nem tudom, hogyan lehet egy raktár ennyire kaotikus, gyakran az áru is elveszik benne, a vezetőség semmire nem figyel oda, ráadásul olyan a kialakítás mintha a múlt század eleje óta nem foglalkozott volna vele senki.

Gondolom a felvezetésemből ki lehet találni, hogy mi történt: elvesztettem a fülbevalómat, és biztos voltam benne, hogy a raktárban történt. Nagyon kétségbeestem, mert egyfelől nagyon értékes és drága holmiról van szó, de ami még fontosabb, hogy érzelmileg nagyon sokat jelent nekem ez az ékszer, hiszen a családunkban anyáról lányra száll, és azt is tudtam, hogy anya nagyon elkeseredett lesz, ha megtudja, hogy nincs meg.

Szóval elkezdtem kutakodni a raktárban, de mivel nem találtam meg, egyre idegesebb lettem, és kis idő múltán elkezdtem felforgatni mindent, ami az utamba került. Eredményes volt ez az akcióm, mivel a fülbevalót végül megtaláltam egy nagy halom kacat közé esve az egyik ősrégi polc alatt. Ugyanakkor én magam voltam a legjobban meglepődve, amikor végül konstatáltam, hogy mekkora felfordulást okoztam a raktárban, és pechemre a felettesem éppen ekkor állított be, és nagyon nem örült annak, amit látott.

Nem is igazán volt megértő velem szemben, amire én egyre indulatosabban reagáltam, aminek pedig az lett a vége, hogy rázúdítottam a véleményemet azzal kapcsolatban, hogy egyébként sem gondolom, hogy jelenleg ez a raktár alkalmas arra, hogy tároljanak benne bármit, továbbá hogy emberek dolgozzanak benne.

Ennek a heves szóváltásnak a végén meg voltam győződve arról, hogy vagy azonnal vagy legkésőbb másnap reggel kirúgnak, de ez meglepetésemre egyáltalán nem így történt. Helyette a felettesem azzal fogadott, hogy továbbította a visszajelzésemet a tulajnak, aki már reagált is, mégpedig azzal az elhatározással, hogy a raktárat felújítják. 

Mint megtudtam, már meg is találták a megfelelő céget, ahonnan beszerzik a legújabb raklapos állványokat, a cég neve pedig nem más, mint Rackinglog. Tudni kell róluk, hogy huszonöt éve működnek a piacon, és a legkülönfélébb polcrendszerek forgalmazása mellett, testreszabást, a polcok telepítését, és az ezzel járó igényfelmérést is elvégzik. 

A raklapos állvány – amely beszerzését a vezetőség elhatározta – számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Ezek között említhetjük -ahogyan a rackinglog.hu oldalán is olvasható – a nagy teherbíró képesség, a jó alakíthatóság, de további előny még, hogy kül- és beltérre egyaránt használható, közvetlenül elérhető minden egység, ezen felül – aminek rendkívül örülök – könnyen áttekinthetővé válik segítségével a raktárkészlet.

Elérhetőek különböző méretben a magasság, mélység, szélesség, a keret- és polclemezek terhelhetősége, valamint a polclemezek beakaszthatóságának távolsága tekintetében. 

Ha a honlapon elérhető információkat önmagukban nem találnánk meggyőzőnek, fotókat is találhatunk termékeikről, amelyek által átfogóbb és közelebbi képet kaphatunk arról, hogy milyen polcrendszereket forgalmaznak. Rögtön meg is találhatjuk felsorolva mindezt, létezik kínálatukban a már említett raklapos állványrendszeren kívül statikus, drive-in, pushback, lifo, fifo, gördíthető, többszintes, önhordó és kereskedelmi polcrendszer is. Mindemellett pedig karos állványrendszer, és galériarendszer kialakítása is megoldható, amennyiben hozzájuk fordulunk.

Ha részletekbe menően szeretnénk tájékozódni arról, hogy az imént említett elemek pontosan mit takarnak, a rackinglog.hu-n keresztül ezt is megtehetjük, illetve bármikor fel is vehetjük velük a kapcsolatot a weboldalon feltüntetett elérhetőségek valamelyikén, vagy akár árajánlatot is kérhetünk már tőlük, ha egyszer tudjuk, hogy mit szeretnénk.

Nagyon várom már, hogy megcsinálják az átalakítást és legyen egy új raktárunk az új raklapos állványokkal felszerelve, és őszintén remélem, hogy valóban olyan teherbíróak és masszívak, ahogyan ezt a honlapon feltüntetve olvashatjuk. Mindenképpen bizakodó vagyok ezzel kapcsolatban, már csak azért is, mert mint kiderült, nemzetközi szinten jelenlévő cégről van szó, akik a legmodernebb, legkorszerűbb raktározási technikákkal dolgoznak.

A legfontosabb most mégis az, hogy meglett a családi ékszer, és nem várt fordulatot is hozott mindez a munkahelyemen. Az élet kiszámíthatatlan.