február 11, 2020

A gumik a kocsik ékszerei

Azt hiszem, nem túl merész kijelentés, ha azt mondom, hogy minden nő szereti az ékszereket. Ki jobban, ki kevésbé, de olyan biztosan nincs, aki egyáltalán nem. Régebben mindig csak bizsukat voltam hajlandó hordani, mert túlságosan féltem attól, hogy ha drágább ékszereim lennének, elhagynám őket. Sosem hagytam még el nagy értékű dolgot, de az ékszerek azért kis apró méretű dolgok. De egy jó ideje már fordult a kocka, leginkább azért, mert allergiás lettem. Így azóta kevesebb ékszerem van, de értékesebbek, így sokkal-sokkal jobban figyelek is rájuk, mindig ellenőrzöm megvannak-e, és ezekhez kötődöm is.

De számomra az ékszer nem csak a szó szoros értelmében ékszer. Ugyanis én imádom a szép autókat, és a szép felniket. Egy szépen csillogó felni szerintem ugyanúgy fel tudja dobni az autó kinézetét, mint egy szép, köves nyaklánc egy egyszerű kis fekete ruhát.

Persze van, ami még a külsőségeknél is fontosabb, az nem más, mint a biztonság. Ezt pedig nem a felnik adják, persze azok állapota sem elhanyagolható, hanem a gumik.

Ezért is kezdtem el már jóval a gumi cserék ideje előtt körülnézni, mert mostani szezonra már újakat kell, hogy vegyek. Nekem mindig nagyon fontos a jó ár-érték arány, ezért a nyári gumi árak tanulmányozását nem tudom kihagyni.

A gumidiszkont.hu oldalán kezdtem el nézelődni, egy ismerősöm is onnan vett tavaly egy gumiabroncs szettet nagyon jó áron, így gondoltam, ha az jó volt, akkor a nyári gumi árak is hasonlóan kedvezőek lehetnek.

Emellett pedig mindenképpen olyan webshopot kerestem – ez a házhozszállítás ténye miatt volt fontos -, ahol szinte 100% biztonsággal tudom kiválasztani a jó nyári gumit, ugyanis nem vagyok nagy szakértő. Szerencsémre egy szuper kis autógumi kereső is van a weblapon, ahol a gumi méreteinek megadásával tudok keresni. Természetesen kipipáltam a nyári gumi szűrést is, mert amilyen figyelmetlen vagyok néha, simán előfordulhat, hogy kiválasztok egy tök jó gumit, és a felhelyezés előtt derül ki, hogy hoppá, ez téli.

Egyébként az időzítésem nagyon is jól alakult, mert a nyári gumi árak egy akciónak köszönhetően jóval alacsonyabbak a megszokottnál. Akinek van autója, annak biztosan nem kell mondanom, hogy nagy kiadás négy darab gumiabroncs beszerzése, különösen, ha újat és esetleg prémium minőségűt szeretnénk venni.

A helyzet az, hogy már napok óta böngészem az oldalt és válogatok a gumik között, egyrészt azért, mert még van némi időm, másrészt pedig az ember – én legalábbis biztosan – nagyon könnyen el tud merülni a kedvezményes árak tengerében.